Δωρεάν μεταφορικά για τα αξεσουάρ σε όλη την Ελλάδα εκτός των νήσων.

Μια κόντρα που δείχνει πόσο σαρωτική είναι η ηλεκτροκίνηση

Μια κόντρα που δείχνει πόσο σαρωτική είναι η ηλεκτροκίνηση

Τι θα συμβεί σε μια κόντρα μεταξύ Tesla Model S Plaid παραγωγής, Ferrari F8 Tributo και ένα Audi R8 V10;
Στον κόσμο της ταχύτητας, οι κόντρες είναι συχνό φαινόμενο. Το αποτέλεσμα μιας κόντρας, δεν αποτελεί παράσημο που θα μεταφερθεί στο βιογραφικό ενός μοντέλου, αλλά σίγουρα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης επιπέδου καφενείου, σε μια παρέα που απαρτίζεται από petrolheads. Επίσης, είναι σαφές πως δεν αποτελεί αποδεικτικό της αξίας ενός μοντέλου ή του οδηγού του, παρά μόνο το μέσο για να πικάρεις τον απέναντί σου εφόσον ανήκεις στην πλευρά του νικητή.

Αφού έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις, ας μπούμε στο ψητό. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πολύ γκάζι. Όλοι το ξέρουν αυτό. Μοιραία αντιλαμβάνεσαι πως ένα Tesla Model S Plaid με 1.020 “ηλεκτρικούς” ίππους, θα είναι ένα ακραία γρήγορο αυτοκίνητο στην ευθεία. Τόσο, που ο οδηγός του δέχεται την πρόκληση να σταθεί δίπλα σε δύο εμβληματικά μοντέλα, που σε αντίθεση με αυτό, διαθέτουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόκειται για μια Ferrari F8 Tributo με 710 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς και ένα Audi R8 V10 με διπλό τούρμπο και τετρακίνηση.

Με την εργοστασιακή τιμή επιτάχυνσης 0-100 km/h για την Ferrari να είναι μόλις 2,9 sec, είναι σαφές πως ελάχιστα αυτοκίνητα παραγωγής θα μπορούσαν να σταθούν απέναντί της. Απ’ ότι φαίνεται όμως στο σχετικό βίντεο, το Tesla Plaid όχι απλώς στέκεται, αλλά της ρίχνει κιόλας. Το R8 V10 δεν είχε καλύτερη τύχη. Μάλιστα, ο οδηγός του Tesla, επιτρέπει και στους δύο αντιπάλους του να ξεκινήσουν να κινούνται πριν ο ίδιος πατήσει τέρμα γκάζι.

Στις λεπτομέρειες της κόντρας που πραγματοποιήθηκε σε ένα drag strip (μία ευθεία λωρίδα δρόμου που χρησιμοποιείται για αγώνες dragster), το επίπεδο μπαταρίας του Tesla ήταν 93% και είχε ενεργοποιημένο το launch control. Τη συγκεκριμένη μέρα, το Tesla Plaid έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στο 1/4 μιλίου με 9,29 sec και ταχύτητα εξόδου 235 km/h.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της ημέρας, ήταν όταν το Tesla Plaid παραγωγής, βρέθηκε πλάι σε ένα Model S Plaid, χωρίς καθίσματα και με roll bar στη θέση τους, το οποίο είχε τροποποιηθεί για να τρέξει στο Pikes Peak. Παρά τα χαμηλότερο βάρος από το μοντέλο παραγωγής, το αγωνιστικό Tesla ήταν πιο αργό, γεγονός που αποδόθηκε στα πολύ φαρδύτερα ελαστικά. Ο χρόνος εξόδου του στο 1/4 μιλίου, ήταν 9,71sec.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΒΙΝΤΕΟ:

ΠΗΓΗ: https://www.topgeargreece.gr/video/1001310/reuma-enantion-benzinis-simeiosate-1/

Scroll to Top